70 Upper Street Angel, London, N1 0NY +44 794 872 17 67
Ankara Anlaşması İşçi Vizesi (Turkish Worker Visa)

Birleşik Krallık'ta 12 ay boyunca yasal olarak aynı kurumda part-time veya full-time çalışmış olan kişiler, vizelerini uzatmak için aynı iş yerinde çalışmaya devam edeceklerini kanıtlamak koşuluyla "ECAA 1 Turkish Worker Visa" (Ankara Anlaşması İşçi Vizesi) başvurusu yapabilirler. Sadece öğrenci vizesi, evlilik vizesi ve calisma hakki veren kategoriler kapsamında Britanya'da çalışma hakki olan kişiler bu vize kategorisine geçebilir. Başvurunun yapılabilmesi için 12 ay boyunca uygun bir vize kapsamında Birleşik Krallık'ta çalışma deneyimi gösterilmesi gereklidir.

12 ay dolduktan sonra yapılan başvuru akabinde kişinin aynı işverene bağlı olarak aynı iş kolunda çalışmaya devam etmesi için vize verilir ve vizesi aynı işverenle işçiliğini 3 yıla tamamlayacak şekilde verilir. Bunun sonunda tekrar başvuru yapıldığında, 1 yıllık uzatma vizesi alınır. Bu uzatma vizesi ile aynı iş kolunda olmak koşulu ile başka bir işveren ile çalışma hakkına sahip olursunuz. Başvuru sahipleri toplam 4 yılın sonunda başvuru yaparak 3 yillik vize elde ederler ve bu vizeyle işveren ya da sektör kısıtlaması kalkar.

ECAA 1 Turkish Employed vizesi ile kesintisiz olarak ülkede 5 yıllık çalışmayı tamamlayanlar diğer koşulları da yerine getiriyorlarsa, Indefinite (ILR) yani süresiz oturum hakları için başvuru yapabilirler.

İşçi vizelerine talep genelde Britanya'da part-time yada full-time çalışma izni ile 1 yıl boyunca çalışmış olan öğrencilerden yada evlilik vizesi ile bu ülkeye gelmiş olan kişilerden gelmekte. Bunun yanı sıra Tier 2 – ICT vizesi ile ülkeye gelmiş olan kişiler de ECAA 1 Turkish Employed (işçi vizesi) vizesine geçiş yapmayı tercih ediyor. Bunun nedeni ise Tier 2 ICT vizesinin indefinite hakkı sağlamıyor olması.

Bu noktada, kısaca Indefinite (ILR) başvurusunun koşullarına değinelim. Süresiz oturum başvurusunun başarıyla sonuçlanması için kişinin sabıka kaydının olmamasi (trafik cezası dahil), B1 Ingilizce seviyesini belgeleyebilmesi, Life in the UK testini geçmesi, kendisini ve varsa kendisine bağımlı (dependent) aile bireylerini geçindirebiliyor olmasi gerekli. Başvuru ücreti kişinin kendi başvurusu ve aile bireyleri icin, kişi başı £2,389 tutarındadır.

İşçi vizesine sahip vatandaşlarımız aile bireylerini de kendi sponsorluğu altında ülkeye getirebilmekte. Bunun için temel olarak kendi finansal gücünü ve ilişkisinin hakiki olduğunu kanıtlaması gerekmekte. Nisan 2015 ayından itibaren yürürlüğe girmiş olan NHS katkı payı (IHS uygulaması) Ankara Anlaşması kapsamındaki vize sahiplerini ve aile bireylerinden istenmemektedir. Ayrica aile bireyi eşlerden İngilizce sınav sonuç belgesi de gerekmemektedir.
Firmamız Ankara Anlasmasi İşçi Vizesi (ECAA Turkish Worker) kategorisindeki ilk başvurularda, uzatma ve süresiz oturum başvurularında ve bu alandaki aile birleşimi basvurularinda uzun yıllardır başarıyla hizmet vermekte.
Immigration Connection OISC tarafından onaylı bir göçmenlik hukuku uzmanlığı firmasi olup, Level 3 seviyesinde yetkilidir. Firma olarak Ankara Anlaşması, Süresiz Oturum (Indefinite), Vatandaşlık, Aile Birleşimi, Evlilik ve Partner başvuruları ve diğer UK vize kategorilerinde başarıyla hizmet vermektedir.

İlk görüşmelerde herhangi bir ücret talep edilmemekte ve kişinin başvurusuyla ilgili kriterleri yerine getirip getirmediği detaylı bir şekilde gözden geçirilmektedir. 
Nusra Sahin calisma vizesi Ingiltere basvuru Nusra Sahin calisma vizesi Ingiltere basvuru Nusra Sahin calisma vizesi Ingiltere basvuru isci vizesi isci vizesi
Diğer Vize Hizmetlerimiz
Nüsra Şahin, MSc, MBA
UK Immigration Law Specialist

LONDRA OFİSİ: 70 Upper Street, Angel, N1 0NY
TELEFON: 0203 135 03 40
MOBILE: 0794 872 1767
E-POSTA: info@immigrationconnection.co.uk

TÜRKİYE OFİSİ: Barbaros Bulvarı, Aktaş İş Hanı. No:85 K:3 D:4, Beşiktaş, İstanbul
MOBILE: +90 (553) 276 09 06
E-POSTA: istanbul@immigrationconnection.co.uk
  • Text Hover
WhatsApp chat