70 Upper Street Angel, London, N1 0NY +44 794 872 17 67

İngiltere'den yapılan Ankara Anlaşması başvurularında bekleme süresi ne kadar?

Ankara Anlaşmaşması başvurularında bütün vize başvurularında olduğu gibi yasal değerlendirme süresi 6 aya kadar çıkmaktadır. Ankara Anlaşması vizelerinde bu süreç 3 ila 6 ay arasında değişmektedir. Bu konuda güncel bilgiler için Immigration Connection’ın Facebook sayfasını takip edebilirsiniz. Sayfamızı beğenirseniz güncellemeler size ulaşacaktır. Linkimiz şu şekilde: https://www.facebook.com/ImmigrationConnectionLimited

Türkiye'den Ankara Anlaşması Başvuruları Hakkında

Ankara Anlaşması Türk vatandaşlarına Birleşik Krallık’ta oturum ve self-employed calışma hakkı veren bir vize türüdür. Bu anlaşma, bütün Avrupa ülkeleri için geçerliği olduğu halde, şu an İngiltere İç İşleri Bakanlığı tarafından tam anlamıyla pratikte uygulanıyor. Bu sayede birçok Türk vatandaşımız Birleşik Krallık’a gelip kendi işlerini kurup yürütebiliyorlar. Vatandaşlarımız hem Britanya’dan hem Türkiye’den ve diğer ülkelerden başvuru yapabilirler.
Başvuru sahipleri ikinci firmamız üzerinden iş planı ve işletme desteği de alabilmektedir. Okuyucularımız bizimle email ve telefon üzerinden iletişime geçip, bir skype görüşmesi talep ederek başvuru alanlarını ve sektörlerini bizimle ve iş planı yazarlarımızla görüşme fırsatı bulabilirler.
Göçmen vatandaşlarımızın başvurularını bilinçli yapabilmesi ve doğru bilgiye ulaşabilemeleri için bir uzman tavsiyesi almalarını öneriyoruz. Immigration Connection OISC tarafından denetlenen lisanslı ve uzman bir göçmenlik firmasıdır. Firmamız, müvekkillerini Home Office, konsolosluklar ve göçmenlik mahkemeleri nezdinde resmi olarak temsil yetkisine sahip Level 3 seviyesinde yetkilendirilmiş bir kuruluştur.
Ankara Anlaşması ilk başvuru, uzatma ve indefinite başvurusu alanlarında olduğu gibi aile birleşimi, evilik/partner, vatandaşlık, işçi vizeleri alanlarında da başvurular yapıyoruz ve itiraz davalarında da uzman servis veriyoruz.
Konuyla ilgili detaylı bilgi için email adresimiz info@immigratıonconnection.co.uk mail adresine yazabilirsiniz. Ofis telefonumuz +44 20 3135 0340 ve cep telefonumuz +44 79 4872 1767. Hem Immigration Connection facebook sayfamız hem Türkçe websitemiz www.ankaraukvisa.com hem de www.immigrationconnection.co.uk üzerinden düzenli olarak güncel bilgiler sağlamaktayız. Ofisimiz 70 Upper Street, N1 0NY Londra adresinde Angel Metro istasyonuna 5 dakika yürüme mesafesindedir.

Ankara Anlaşması vizesinde popüler meslek grupları neler?

Ankara Anlaşması serbest çalışma vizesinde popüler meslek grupları olan İşletme ve Pazarlama Danışmanlığı, Bilgisayar Mühendisliği, Makina Mühendisliği, Pazarlama ve Satış, Halkla İlişkiler, Finans Danışmanlığı, Web Tasarımcılığı, Dijital Pazarlama, İthalat/İhracat, İnşaat Mühendisliği, Mimarlık, Öğretmenlik, Fotoğrafçılık, Moda, Grafik Tasarım gibi birçok alanda firmamız Türkiye’den ve diğer ülkelerden Entry-Clearance dediğimiz (ülkeye giriş) vizesi başvurusu yaptı. Bu başvurularda yüksek başarı oranlarını yakaladık.

Türkiye'den kimler Ankara Anlaşması başvurusu yapabilir?

Başvuru kriterlerine değinmek gerekirse, Türkiye’deki Birleşik Krallık Konsolosluğu’nda çalışanların bu konuda kriterleri oldukça yüksek tuttuğunu gözlemliyoruz. Bu konudaki ilgili yasal metinlerde (1973 kanunları’nda) kalifiye olma koşulu, deneyim ve İngilizce bilme koşulu belirtilmemekte ancak uygulamaya baktığımızda kişiler kendi eğitim ve uzman deneyimi olan alandan başvuru yaptıkları takdirde başarılı oranları daha yüksek olmakta.

Ankara Anlaşması kapsamında ne tür işler yapabilirim?

Türkiye’den en sık aldığımız soru vatandaşlarımızın Ankara Anlaşması kapsamında ne tür bir iş kurması gerektiği yolunda. Bu konuda herhangi bir şablon yok. Herhangi bir yatırım şartı, kazançta belli bir rakam, bir iş yeri tutmak, işçi çalıştırmak gibi kurallar yok. Vatandaşlarımız evden çalışarak kendi alanlarında Britanya pazarına ve hatta global pazara yönelik freelance ya da kontratlı servis sağlayıcı olarak çalışabilir. Maalesef bu konuda bilgi boşluğu var vatandaşlarımız Ankara Anlaşması kapsamında bir firmaya yonelik servis saglayici olarak çalışabileceklerinin farkında değil. Self-employed kapsamı icinde oldukları sürece firmalara “contractor” olarak çalışmaları mümkün.
Günümüzde dünya ekonomisine bakıldığında şirketlerin sadece bir ülke sınırları içerisinde değil global çalıştığını görüyoruz. Firma olarak bizim kurduğumuz, danışmanlığını yaptığımız ve vizesini aldığımız birçok işte, vatandaşlarımız hem iç pazara yönelik hem de online platformlar aracılığı ile Britanya dışındaki pazarlara yönelik servis veriyorlar. Müvekkillerimiz servis sözleşmeleri imzalayarak şirketlerle anlaşmalar yapabildiler. UK ekonomisinde “independent professional” (i-pro) diye terimlendirilen contractor/freelance iş gücü çok büyük role sahip. Turkiye’den başvuru yapmak isteyenler bu konsepti detaylı araştırmalı, çünkü Turkiye’de bu konsept pek yaygın değil.
Yaptığımız başvurulardan bir kısmı da hali hazırda Türkiyede yerleşik olan firma sahiplerinin firmalarını Britanya’ya taşımak ya da şubelerini açmak şeklinde oldu. Profesyoneller kadar iş adamlarımızdan da bu vize türüne talep görmekteyiz.

Türkiyeden yapılan Ankara Anlaşması başvurularında bekleme süresi ne kadar?

Başvuru süreci hazırlığı iki tarafta da aynı fakat vatandaşlarımızın Türkiye’den başvurmayı tercih etmesinin önde gelen nedeni bekleme sürelerinin kısa olmasıdır. Türkiyede bekleme süreci en fazla 3 hafta olarak duyurulduğu halde İngilteredeki bekleme süreci maalesef 6 aya kadar yasal kabul ediliyor.İngilteredeki bekleme süresinin daha uzun olmasının sebebi İngilteredeki başvuru sayısını fazla olması ve Home Office’in göçmenlik departmanındaki yoğunluğuna göre memur sayısının oranı daha düşük olmasıdır. Türkiye’den başvurmak isteyenlerin gerekli araştırma ve hazırlıkları yine Türkiye’den yapabilmesi gerekir.

Türkiye'den yapılan başvuruların başarı oranı nedir?

Immigration Connection olarak Türkiye’den yaptığımız başvurularda başarı oranımız oldukça yüksek. Araştırmalarımızı ve iş planlarımızı şu zamana kadar hep orjinal tuttuk ve müvekkilerimizin araştırmalarını çok detaylı bir şekilde hazırlamalarına yardımcı olduk. Türkiyeden yapılan başvurularda görüşmeye çağırılan müvekkilerimizin oranı normalden çok az.

Türkiye'den yapılan başvurularda eğitim seviyesi ve iş tecrübesi önemi nedir?

Başvuru kriterlerine değinmek gerekirse, Türkiye’deki Britanya Konsolosluğu’nda çalışanların bu konuda kriterleri oldukça yüksek tuttuğunu gözlemliyoruz. Bu konudaki ilgili yasal metinlerde (1973 kanunları’nda) kalifiye olma koşulu, deneyim ve İngilizce bilme koşulu belirtilmemekte ancak uygulamaya baktığımızda kişiler kendi eğitim ve uzman deneyimi olan alandan başvuru yaptıkları takdirde başarılı oranları daha yüksek olmakta.

İngilizce Testleri'nde Geçerlilik Koşulları?

Kasım 2015 itibariyle Trinity College London ve IELTS sonuçları dışındaki testler aile bireyi başvurularında kullanılamayacaktır. Bilindiği üzere 6 Nisan 2015 itibarıyla geçerli İngilizce testine girmek isteyenler için sadece Trinity ve IELTS seçenekleri kalmıştı. Diğer test sağlayıcılar Home Office’in kalite kontrolleri sonucunda yeterince güvenli bulunmamıştı. BU testi UK içinde alacaklar ister Trinity College London ister IELTS testi alabilir. Trinity College London sadece UK’de şubeleri olan bir test kurumu. IELTS bir global test sistemi olup dünyanın neredeyse her ülkesinde yetkili kurumlar tarafından uygulanabilmekte.
An itibariyle sadece aile bireyi başvuruları için değil aynı zamanda “naturalisation” (vatandaşlık), “long residency” (10 yıl rotası) ve Tier 1, 2 kategorilerinde yapılan indefinite başvurularında da belirtilen İngilizce testleri geçerlidir.

Avrupa Hukuku Üzerinden Aile Birleşimi başvurularının farkı nedir?

Bilindiği üzere Ankara Anlaşması ve Avrupa Birliği kapsamında aile bireylerine Britanya’da katılmak isteyen aile bireylerinin İngilizce sınavına girmelerine gerek yok. Sponsor eşlerin ekonomik durumu da ailenin harcamaları, kalacak yerleri ve gelecek kişilerin sayısı göz önünde bulundurularak o kişilerin kendi finansal dinamikleri göz önünde bulundurularak belirlenmeli. Kesin bir alt sınır olmaması bu tutarın daha az olacağı anlamına gelmiyor.
Avrupa Birliği vatandaslari’nin eşlerinin durumu ise cok daha farklı herhangi bir gelir tutari ya da barınma yeri sağlamak kurali olmadiği gibi, 21 yaşa kadar çocuklar depedent olarak aile birlesimi icin başvurabilir. Avrupa Birliği vatandaşı sponsorların UK’de kalma koşullarına göre statüsü ve sağlayacağı evraklar değişecektir.

Aile Birleşimi Başvuruları Hataları

Birleşik Krallık’ta indefinite (süresiz) oturum ile ya da Britanya vatandaşı olarak yaşamakta olanlar ülke dışından aile bireylerini ülkeye getirmek için belli bir gelir koşulunu yerine getirmek zorunda. Bu rakam sadece bir aile bireyine sponsor olmak isteyenler için £18,600 iken eklenen ikinci üçüncü aile bireyi çocuklar için rakam yükselmektedir.
Bu başvurularda yapılan hataların başında sponsor olan eşlerin kendi gelir durumunu belgeleyen dökümanları eksik göndermeleri gelmektedir. Özellikle şirket sahibi vatandaşlarımızın hazırlaması gereken evraklar Home Office vize departmanı tarafından, madde madde belirlenmiştir.
Yanliş anlamalara örnek vermek gerekirse; kendisi şirketin sahibi olan kişi sadece direktör maaşı üzerinden başvuru yapamaz, çünkü şirketin toplam gelir gider tablosunun da sunulması gerekir. 12 aylık hesapların sunulması gerekirken işletme sahibi kişilerin 6 aylık hesaplarla başvurmayı planladığını gördüğümde şunu anlıyorum ki, işçilerin ve işletme sahiplerinin pozisyonu karıştırılabiliyor. Dolayısıyla sunulan belgeler de farklı olmalıdır.
Ret aldığı icin bizi arayan vatandaslardan öğrendiğimiz kadarıyla hala yetkisiz kişiler aracılığıyla para ödeyerek başvuru yapan vatandaşlarımız var. İlk başvurusunda ret almış başvuru sahiplerinin ikinci başvurusunu yaparken, memurlara ilk başvurudaki ret sebeplerine iliskin de aciklama sunmak gerekiyor. Her zaman vurguladığım gibi yine tavsiyem su ki başvurularında uzman desteği almak isteyenler gerçekten lisanslı yasal temsilcilerle çalışmalı.

Ankara Anlasmasi’nda Itiraz Haklari ve Administrative Review Hakkında

22 Nisan tarihinde yayınlanan ECAA Modernised Guidance’ta belirtildiği şekliyle 6 Nisan 2015’ten önce yapılmış başvurulara verilmiş ret kararlarına itiraz haklarında değişiklik olmamıştır. Ancak 6 Nisan 2015 tarihinden sonra yapılmış başvurularda ret alınması durumunda sadece Administrative Review yolu açık olabilecektir. Başvuru sahibi, kararın ardından, 14 gün içinde Administrative Review hakkını kullanabilecek ve Administrative Review sonuçlanana kadar ülkede kalma hakları sürmekte olacak. Bu sebeple başvuru sahibi ülkeden çıkış yapmak zorunda kalmayacak ve sonucu bekleyebilecek. Bu süreçte overstayer sayılmayacak.
Ancak Administrative Review talep edilebilmesi sadece memurların teknik hatalarına itiraz yapmak şeklinde olabilecek. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus, yeni kanıtların sağlanması, sunulması mümkün olmayacak. Yeni evrak sunumundaki tek istisna Administrative Review talimatnamesinin ilgili paragrafına göre, memurun teknik hata yaptığını kanıtlayıcı bir doküman sunulması halinde, bu doküman dikkate alınabilecek. Ancak vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken en önemli husus şu ki, başvuru dosyasında memura sunulmamış evrakları arkadan eklemek mümkün olmayacak, yeni dokümanlar ve kanıtlar sunmak yerine sadece memurun teknik hatalarına, yukarıda açıkladığım şekildeki retlerine Administrative Review istenebilecek.
Immigration Connection olarak müvekkilerimizi hem itiraz hem Administrative sürecinde temsil etmekte yetkili bir firmayız. Bu noktadaki ihtiyaçlarınız ve sorularınız için +44 79 4872 1767 numaralı telefonumdan ya da nusra@immigrationconnection.co.uk email adresimden ulaşabilirsiniz. www.ankaraukvisa.com ve www.immigrationconnection.co.uk websitelerimizden de detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz.

Referandum Sonuçları ardından Ankara Anlaşması'nın Geleceği

Ankara Anlaşması dediğimiz anlaşma Avrupa Ekonomik Topluluğu ile Türkiye arasında olup, yapılan müzakerelerde Britanya Türkiye ile imzalanan bu protokolden çıkma kararı alırsa, Ankara Anlaşması kategorisi de kapatılabilir. Bunun yerine bir başka versiyon da getirilebilir. Unutmayalım ki Ankara Anlaşması başvurularında 1973 kanunlarını kullanmaktaydık, bundan sonra getirilen bir vize kategorisi olacaksa da, bu yeni kanunlara paralel, daha az esnek bir kategori olabilir.
Britanya’nın AB’den çıkışı için resmi süreç henüz başlamadı, başladıktan sonra görüşmelerin uzun yıllara yayılması bekleniyor. Dolayısıyla şu anki koşullarda, haklarda bir değişiklik yok. Vatandaşlarımız başvuru yapsalar bile vizelerinin reddedileceği üzerine bir kaygı içerisinde. Herhangi bir dayanağı olmayan, spekülatif yorumlara yer vermeyelim. Bu şekilde bilgi kirliliği yaratanlara karşı tetikte olmak, bilinçli adım atmak gerekli.
Ankara Anlaşması kategorisi ilk başvuru yapmak isteyenler içleri rahat bir şekilde başvuru yapabilir. Brexit sabahı ve arkasından hem Türkiye’den hem UK’den yaptığımız başvurulara olumlu soncularımız ulaşmaya devam etmekte. Müzakereler sürecinde Ankara Anlaşması başvurusu yapmak isteyen vatandaşlarımızın, haklarını, gecikmeden kullanmalarını tavsiye ederim. Tabii ki aceleye getirilmiş, özensiz başvurularla yığılmalara karşıyım. Süreçte sakinlik, eminlik, detaylı ve titiz yaklaşım her zamanki gibi korunmalı. Araştırmalarına başlamış ve koşullarını hazırlamış olanlar ertelememeli. İleride Britanya’da iş kurma fikri olanlar varsa bu vatandaşlarımız da araştırmalarına çok gecikmeden başlamalı. Süreci yasal bir temsilciyle yönetmeleri her zamanki gibi önemli. Gerekli yazışmalar, kontroller için süreci bir uzmanla takip etmeleri başarıyı ve bilinçliliği artıracaktır. Biz uzman ekibimiz ve deneyimimizle emrinizdeyiz.
Uzatma ve indefinite başvuruları için de çıkışla ilgili müzakereler sürecinde haklarda bir değişiklik olmayacaktır. Şu an ilk vizesini alıp işine başlamış vatandaşlarımız uzatma sürecine devam edebilecektir. Bu süreçte akılları kurcalayan soru “Indefinite oturumunu almadan AB’den çıkış tamamlanırsa kişi indefinite başvurusu yapabilecek mi?” sorusu. Britanya iç işleri bir kategori kapanırken, o süreçteki kişilere vermiş olduğu hakları geçmişte devam ettirdi. Bu noktada özellikle yatırım ve iş kurmak gerektiren bir vize kategorisi olması dolayısıyla Ankara Anlaşmalı kişilerin birkaç yıl sonunda dönmeye zorlanması insan hakları ihlali oluşturabilir. Bu nedenle daha önceki uygulamalara bakarak benim beklentim ve on görüm sürece başlamış kişilerin indefinite başvuru haklarının da korunacağı şeklinde. Çünkü indefinite başvurusu da kişinin ilk yola çıkarkenki başvurduğu göçmenlik kanununun bir parçası yani ayrı bir başvuru, ayrı bir başlık değil. Bu yönde hem politikacılardan hem iş yer sahiplerinden yükselen sesler “kimsenin Britanya’dan ayrılmaya zorlanmayacağı” yönünde.
Bu süreçte Ankara Anlaşması ile ilgili araştırma ve düşünme aşamasında olan müvekkillerimizden Brexit arkasından kararlılıkla yola devam etme kararı haberleri aldık. Bizimde ekip olarak felsefemiz, hakların devam ettiği bir dönemde belirsizliğin yarattığı negatif havadan silkelenerek vizyonumuzu daha ileriye taşımak.
Immigration Connection olarak Ankara Anlaşması ile ilgili tüm kategorilerde ve diğer vize kategorilerinde başarıyla hizmet vermekteyiz. Konuyla ilgili detaylı bilgi almak isteyenler için mobil telefon numaramız +44 79 4872 1767. Ofis telefonumuz +44 20 3135 0340. Email adresimiz info@immigrationconnection.co.uk. Ofisimiz Angel istasyonuna 5 dakika yürüme mesafesinde yer almakta olup, 70 Upper Street, N1 0NY adresindedir.

Brexit Arkasından Göçmenlerin Statüsü Hakkında

Brexit arkasindan, göçmenlerin durumunun ne olacagina iliskin olarak resmi duyurular basladi.
11 Temmuz 2016'de gov.uk resmi duyuru ve bilgi sitesinde yayinlanan ve 12 Temmuz 2016’da güncellenen açiklama, referandum arkasindan göçmenlerin statülerine iliskin önemli bilgiler içerdi. Bu açiklama dogru bilgiye ulasmakta zorlanan kisilerce dikkatle okunmalidir. Bu resmi açiklamada Article 50’yi aktive etmek görevinin yeni basbakan tarafindan yapilacagini ve EU’dan ayrilma konusunda resmi sürecin baslangici olan bu adim ardindan pazarlik ve görüsmeler tamamlanana kadar Britanya’nin Avrupa Birligi üyesi olarak kalacagi belirtildi.
Bu durumda 5 yil süresince Britanya’da ilgili mevzuata uygun sekilde yasamakta olan AB vatandaslarinin otomatik olarak Permanent Residence denilen süresiz oturum hakkini elde ettigi ve 6 yili dolduranlarin vatandaslik için basvurabilecegi belirtildi. Permanenet Residence statülerini resmiyete dökmek isteyenler ya da vatandaslik basvurusu yapmak isteyenler hazir olduklarinda harekete geçebilirler. Ancak herhangi bir panige gerek olamdigini da belirtelim.
AB vatandaslarinin aile bireylerine de ülkeye giriste her zamanki gibi giris vizesi almalari tavsiye edildi. Aile bireyleri de isterlerse giris vizesi ardindan 5 yillik oturum için basvurabilirler.
Bu yazimizda daha önce verdigimiz röportajla da paralel olarak, durumla ilgili felaket senaryolarina gerek olmadigini, EU’dan çikma asamalari tamamlanana kadar göçmenlerin durumunda bir degisiklik olmadigini tekrarlayalim.
Ankara Anlasmasi vize kategorileri hususunda da durumun farkli olmadigi bu statement’tan anlasilabilir. Ankara Anlasmasi diye bilinen anlasma (ECAA) Avrupa Birligi’nin temel taslarindan biri olan Avrupa Toplulugu ile Türkiye arasinda imzalanmisti. Brexit ardindan bu anlasmanin gelecegi merak edilmeye baslandi. Türk vatandaslarina açik olan is kurma (self-employed) vize kategorisinin ortadan kalkip kalkmayacagi sorulari gündeme geldi.
Bu konuda spekülasyon yapilmasi özellikle ilk basvuru asamasindaki vatandaslarimizi ve ilk yillik vizesini almis ve uzatmaya basvuru yapmaya hazirlanan vatandaslarimizi kaygilandirmakta. Bilinçli olmamiz ve yorum yaparken çok dikkatli olmayi unutmamamiz gereken bir dönemdeyiz. Resmi dayanaklari olmayan bilgileri dikkate almamanizi öneririm. Kisilerin çizdigi felaket senaryolarindan etkilenilmemeli ve “Herkese ret verecekler!” seklinde spekülatif yorumlara da gülüp geçilmelidir.
Ilk basvuru yapmak niyetinde olanlar tabii ki planlarini ve arastirmalarini öne çekmek isteyebilir. Bu konuda firmamiz ile temasa geçebilirler ve is planlari ile ilgili destek isteyebilirler. Immigration Connection’in facebook sayfasindan düzenli olarak vize haberlerini duyurmaktayiz ve Brexit sabahi dahil olmak üzere güzel haberleri sahiplerine ulastirdik. Hem Türkiye’den hem UK’den yaptigimiz basvurularin bekleme süreleri ve güzel haberlerin sikligi bu sayfadan görülebilir.
Belirsizligin içinde ancak ve ancak kendi plan ve arastirmalarimiza odaklanarak, verilmis olan bir vize varsa onun kosullari ve gerekliliklerine odaklanarak yol alabiliriz. Her zaman firma olarak vurguladigimiz gibi titizlikle hareket etmeliyiz ve bilinçli yaklasimdan sasmamaliyiz.
Gene açiklama sonunda AB vatandaslarinin, Brexit tamamlandiktan sonra hükümetin göçmenleri ülkeden çikmaya zorlanmayacaginin garantisi de verilmistir. Ülkeden zorla gönderilecegiz gibi bir kaygiyla üzülmeye ve birbirimizi üzmeye gerek yok.
Immigration Connection Ankara Anlasmasi, AB vizeleri, Evlilik, Indefinite, Vatandaslik ve diger vizelerde uzman hizmetler vermektedir. Konuyla ilgili sorulariniz ve basvurunuzu görüsmek için ofis telefonlarimiz +44 79 4872 1767 ya da +44 20 3135 0340. Bana direkt email atarak da sorularinizi ya da CV nizi ulastirabilirsiniz: nusra@immigrationconnection.co.uk
Brexit döneminde bilinçli bir toplum olarak hareket edebilmek dilegiyle…
WhatsApp chat