70 Upper Street Angel, London, N1 0NY +44 794 872 17 67
Vatandaşlık Başvuruları

Ankara Anlaşması ile geçen sürenin ardından süresiz oturum almış olanlar, 1 yıl sonunda Life in the UK Test'ini alarak ve İngilizce koşulunu B1 seviyesinde geçerli bir sertifika ile yerine getirerek vatandaşlık başvurusu yapabilmektedir. 

AB Vatandaşları'nın Permanent Resience haklarını alma tarihi kimi zaman PR hakkının onaylandığı günden önceki bir tarih olabilir, bu durumda diğer vizelerde olduğu gibi 1 yıl ekstra beklemelerine gerek olmayabilir, bu süreç süresiz oturum için otomatik hak elde edilmiş olduğu süreden itibaren beklerken aşılmış olabilir. 
Birleşik Krallık vatandaşı eşleri olanların da süresiz oturum ardından direkt vatandaşlık başvurusu yapması uygundur.

Yetişkinlerin vatandaşlık başvurularında Birleşik Krallık dışında geçirilmiş zamanlar önemli bir faktördür. Son 5 yılda 450 günden fazla son 1 yılda 90 günden fazla ülke dışında vakit geçirilmemiş olmalıdır. Eğer kişinin ülkede kaldığı yıllar daha uzunsa daha esnek ve ayrıcalıklı değerlendirme yapılmakta, "ülke dışında kalma" koşulunda belirlenen tabloya bağlı olarak esneklik sağlanmaktadır.

Çocukların vatandaşlık hakları ise anne ve babanın doğum sırasındaki göçmenlik statülerine göre değişir. Vatandaşlık başvuruları kişilerin doğum yeri, vize statüsü, anne babanın ya da eşlerin vize statüsü gereği değişkenlik göstereceğinden ücretsiz danışmanlık seanslarımızda senaryoyu dinleyerek daha spesifik bilgi verebilmemiz mümkün olur.
Diğer Vize Hizmetlerimiz
Nüsra Şahin, MSc, MBA
UK Immigration Law Specialist

LONDRA OFİSİ: 70 Upper Street, Angel, N1 0NY
TELEFON: 0203 135 03 40
MOBILE: 0794 872 1767
E-POSTA: info@immigrationconnection.co.uk

TÜRKİYE OFİSİ: Barbaros Bulvarı, Aktaş İş Hanı. No:85 K:3 D:4, Beşiktaş, İstanbul
MOBILE: +90 (553) 276 09 06
E-POSTA: istanbul@immigrationconnection.co.uk
  • Text Hover
WhatsApp chat